уторак, 17. јул 2012.


НИЕ СМЕ ТОА ШТО ГЛЕДА

Умот-товарено магаре
на угорница,
од инает ќе се качи
до врвот,
со целиот непотребен товар.
На табла,
на врвот,
пишува:
Ние не сме она
што мислиме дека сме,
ние сме тоа
што гледа мислење,
дека сме тоа
што мислиме дека сме.


paiting by Tigran Tsitoghdzyan

0 коментара:

Постави коментар