четвртак, 05. јул 2012.


БЕЛИ ОБЛАЧИЊА

Девоки со торби,
балкони со раскошни
цветни фустани...
ендемски бисер...
и црвени лакирани нокти.
Германски бел сончан тен...
боцкаат каменчињата под нозе...
Деца крај езерото сме
и кој верува во тој миг
во штетноста на сончевите зраци?
Шушка..шушка...
работ на водата и песокче ситно...
Ако сме ние огледало
на небото над нас
тогаш сме бели облачиња
што патуваат до бескрај....0 коментара:

Постави коментар