субота, 07. јул 2012.


КОГА Е УБАВО

Сабота среде лето
во ладното кафе
пловат коцки мраз.
Ладалото го лади
жешкото пладне,
а ветрето
ја гали кожата.
Едно девојче го истражува
телефонот на мајката,
жени си раскажуваат за хормоните.
Треба,треба,треба....
список на трбања во главите...
некој гледа
некој пуши цигара....
Се на се...во мода е бела облека....
што друго да се каже
кога..... е убаво.

art by Karine Leger

0 коментара:

Постави коментар