субота, 23. јун 2012.


КОГА САКАМ НЕШТО ДА КАЖАМ - КАЖУВАМ ЉУБОВ

Кога сакам нешто да си кажам,
тоа и го кажувам на љубовта.....
На ливче,на масата,
оставив порака...
Очекувам да биде прочитана...
Скриена сум
во плакарот,
па под масата,
па под каучот...
Сакам да сум во утробатаааа.......
"забрането за возрасни"-пишува во упатството...
Одеднаш, сите се присутни,а јас не се појавувам.
Некој ме бара,некој ме бара.....
ме довикува..
Го наоѓа ливчето на масата
и на глас го чита....
"Љубов....ти си во добри раце....на сигурно"


0 коментара:

Постави коментар