петак, 01. јун 2012.


ДРУГОСТ,не ме болиш веќе......

Кога ќе се сруши светот
стрелките на часовникот
паѓаат засекогаш.
Време нема.
Потонат во моментот
на безвременост,
среде метежот од минато и иднина
превртени со главите надолу,
СВЕТОТ ПОВЕЌЕ НЕ ПОСТОИ .
Тој се создава
на безброј начини
секој момент одново,
онаков каков што само тогаш Е.
.....Другоста повеќе неболи.....
оти не постои.1 коментара:

Постави коментар