четвртак, 07. јун 2012.


ЛЕК (лесен)

Чувството на напуштеност е како капка мастило во чаша со вода.
Се е сино.
Со болката фатени за рака се растрчуваме низ воздухот.....дишам со затворени очи.
Мал ветер од промајата помеѓу двете врати
допира по кожата....
Промената е правиот лек на сите болести ако
си дозволи човек да ја прими.....
Рехабилитација.... на точак,
липова аромотерапија навечер, пред спиење,
и соништа по можност во бело.
                                                                                          Portrait of Christina Rossetti  by #JillianTamaki

0 коментара:

Постави коментар