четвртак, 14. јун 2012.


ОВДЕ Е КОСМОС

Овде патлиџаните се црвени
праските сочни
дињите медени
сонцето влегува без пардон
низ прозорците.
Некој прави ручек на кујнаската маса
и мириса на сецкано кромидче.
Овде јас свирам блуз
на парце лубеница
додека ме лази мува...
Овде сосетките на балконот готват
и си раскажуваат турска серија
Овде редот не се менува со векови
за да биде "се е во ред"
И баш овде мене ми се откриваат
космичките закони...
Ги гонам со мислите до некаде,
каде испарува невидливо здивот
и капките пот од телото.
Овде едното  преминува во друго...
.....кружи..
ако нека кружи...
Давам капки пот
само да има дожд.

0 коментара:

Постави коментар