среда, 27. новембар 2013.


КАКО ДА СЕ ИЗЛЕЧИШ ОД КОМПЛЕКСОТ НА ПОСЕБНОСТ


 
Земи празна чаша

И напиј се

Постви ја масата

И јади од празен прибор

Облечи си

Замислена облека

И оди во место

Како да одиш некаде

Седни на столче

Замислено стави го појасот

И летај со авион

Ти си никој

И ништо не правиш

Се што мислиш дека се случува

Е само твоја замисла

И тоа на сите им се случува

Ти не си ништо посебно

Само СИ
 
illustration:Daria Petrilli
 

0 коментара:

Постави коментар