четвртак, 21. новембар 2013.


НА ДНОТО ОД НЕБОТО

Дното е луксуз
кој треба да биде дофатен
макар
и со врвовите на прстите,
за да се оттурнеш
кога стремиш кон небото.
А кога стремиш
Секако си на дното.
А кога си на дното
секако ке бидеш искачен.
А кога си искачен
секако дека си бил на дното.
А кога си
Си,
Каде и да си.
 

 

0 коментара:

Постави коментар