четвртак, 21. март 2013.


ИДЕ ПРОЛЕТ МИЛА

Од јужните краеви
дојде птица сина
со песна ни најави
,,Иде пролет мила,,

Пак сонце ќе огрее
ќе расцути цвет
ќе забрмчат пчели
збирајки си мед.

* 1985год......Едно девојче (А.К.) со срце како трепетлика,има 8 години.Живо ја примети и ја запаиша оваа слика.Многу го сакам тоа девојче-бисерче....0 коментара:

Постави коментар