уторак, 19. март 2013.


Има..И кога нема

Има поезија
како слика-
видлива.
Има поезија
како филм-
подвижна.
Има поезија
како глуварче-
нежна и скокотлива.
Има таква
која боли-
болна
Има поезија
како клин,
еден збор,
во глава,
кога удира .
Има поезија
и кога нема...
тогаш,
најмногу има.


0 коментара:

Постави коментар