уторак, 12. март 2013.


ПАТУВАЊЕ

Беше...
не е повеќе тука.
Не постои минатото.
Неговите сенки
се запаметени слики
од чувства
спакувани во куфери
кои ги носиме
во нашата потсвест.
Учам да пакувам помалку,
речиси патувам
без куфер
и без лична карта....
illustration: The Night’s Long Journey -Cristie Henry

0 коментара:

Постави коментар