четвртак, 13. јун 2013.


ЗНАМ


Добро,
знам.
Се знам.

Знам дека ова ќе помине,
дека поминуваат и убавите
и неубавите нешта поминуваат.
Дека нема разлика,
и дека се едно е.
И знам дека понекогаш боли
и дека и тоа ќе помине,
знам.
Дека се ова овде
Е привид,
кој ке мине
и дека непријателот не е однадвор,
знам.

Дека сето е одвнатре,
од природата на умот,
како во филмско студио,
во кое се проектира  различни филмови.
Знам.
Знам дека тој создава реалности
Во кои ние се нарекуваме себе си-јас,
додека не сватиме дека сме заробени.
И знам дека секој обид
да се излезе од таа замка се чини невозможен,
знам.
Зошто тој ги има сите сценарија и контра сценарија
и дека ја контролира оваа заложничка драма

која самиот ја создава.
Знам
и дека љубовта е

клучот ,
со кој се отвараат вратите на срцето
каде влегува преплашениот ум
да види дека нема заговор против него.
И дека таму целиот бива стопен
во едното,
знам.
Се знам.
Но се додека знам,
Jас сум умот,
знам.


  
photography by Abelardo Morell

0 коментара:

Постави коментар