субота, 01. јун 2013.


ПОНЕКОГАШ НЕШТО НЕ ЗНАЕМЕ....

Да потполниме формулар
да патуваме со авион
да зборуваме странски јазик
да продадеме
да излажеме
да ги читаме стрелките на часовникот
да мачкаме лепче
да врзуваме врвци
да зашиеме копче
да преминеме преку улица
да разликуваме лево од десно
јуни од јули....
Незнаеме
како се движат облаците
како летаат птиците
како се стасува на друга планета..
Незнаеме
дека сме убави
дека не сака оној кој го сакаме
дека е овде она кое чекаме да дојде.
понекогаш-засекогаш
понекогаш-понекогаш
понекогаш-никогаш
понекогаш-изговор
понекогаш-одложување
понекогаш-сега
сега-секогаш.

illustration,Catrin Arno

0 коментара:

Постави коментар