среда, 03. октобар 2012.


ПРОМЕНА

Се менува светот
пред нашите очи.
Јас не сум ваква
каква што сум сега.
И лисјата овој миг
се се помалку зелени.
Некој тајно доаѓа
и ги бои жолто....
тие паѓаат....
гранките остануваат
се повеќе голи.
Се менува светот
без престанување,
ниедна слика
не е конечеен одговор
на прашањето
,,кој сум јас,,
Јазикот се измислува одново
секој миг,
во секој човек,
за да го каже тоа согледување
на промената
која веќе одминува.
И ѕвезденото небо
е само мината слика
над нас.
Се менува светот,
не не чека....
да мислиме едно засекогаш,
туку не учи да мислиме
во движење
без цел....
само промена.0 коментара:

Постави коментар