уторак, 17. децембар 2013.


ПРЕМОЛЧУВАЊЕ

Позади  ѕидовите од зборови
Позади параванот од сите метафори
Стои
Неизречена возбуда
Од првиот земен здив...
И стравот
Од  драматичниот ,,влез во реалноста,,
преку широко отворената вагина.
И никој тоа не го кажува,
Како се стресол
кога излегол
од рајот.

0 коментара:

Постави коментар