среда, 28. мај 2014.


ЗДИВ

Кога дишам
со здивот
го проверувам пулосот
на сите органи кај што минува
и кај срцето посебно
приметувам
дали има рѓосано штрафче
и ако здивот мине без пречка
 оттаму
со брезина на самата себе
се шири светлина
преку кожата и целата ме обвиткува

illustration:"your soul is like a tree" by Christian Schloe

0 коментара:

Постави коментар