четвртак, 22. мај 2014.


ИМА


Преку недостатокот

Ставам мост

До другиот брег на изобилството

Имањето е моја мета

Целам кон се кое го има

Има сонце

Има воздух

Има земја и етер,има

Има ветер

И јагоди и цреши има

И мириси на сите треви и цветови

Има има има

И во лето и во зима.

Радост

Оти има,има.

И на сон и на јаве има

Кај  што има да наима,

Кај што нема да има.
 
photo: the*Glint - new portfolio online http://www.thegli
 
 

0 коментара:

Постави коментар