четвртак, 29. август 2013.


КАКО ЈА УБИВ МОЈАТА ПРВА ЉУБОВ

Како?
Така
Што и зарив нож,...
Длабоко во срцето,
Ја жртвував,
Верувајќи дека само така
Ќе трае вечно
........................................
Болката............................
траеше......
Се додека.............................
Не се отвори вратата....................
На Љубовта......
Која си простува себе си за сопственото самоубиство.....
illustration by:Christian Schole
 

0 коментара:

Постави коментар