субота, 12. октобар 2013.


МЕТАМОРФОЗАШто се случува
во овој наш универзум
додека јас се ослободувам
од грдиот плакар,
што прави некој шеик
со бел долг фустан
неколку жени во харемот
А што прави
една африканка
со метален гердан
кој и го издолжува вратот
А претседателот на некоја
светска сила
дали спие мирно
во своите шарени пижами
покрај сопругата
со ботокс во образите.
И што ќе правам јас
кога ќе ги фрлам
сите непотребности од мене?
ќе остане празен простор
желен
да го оформам
според себе си.

 


0 коментара:

Постави коментар