среда, 25. септембар 2013.


МАГИЧНА


Врз посмртните останки
На сите мои генијални идеи
Фрлам пепел
И семе
За нови проблесоци
Кои ќе никнат врз гнилежот
Од тие кои пропаднаа
Како залог за плодна почва
И удвостручување на родот
на новите-идеи

И Би...светлина...

0 коментара:

Постави коментар