уторак, 01. јул 2014.


КРИСТАЛНО ,,ТЕ САКАМ,,


Толку е јасно тоа

Дека те сакам

што самото е проѕирно

Како стакло.

Се гледа преку него се,

Јасно.

Можеш да го ставиш

 Како прозорец

И низ него јасно да го видиш светот,

Без дамки и флеки,

Без деформации.

Низ тоа ,,те сакам,,

Можеш совршено

Да ги гледаш сите нешта и луѓето

Во нивната идеалност,

Без да се изморуваш од приметување фалинки .

Тоа кристално ,,те сакам,,

Е филтер за болката ,

преку него ќе го спознаеш безболот.

И со него  ако толку се соживееш

Самиот стануваш,,

Тоа ,,те сакам,,...
 
 

 

0 коментара:

Постави коментар