четвртак, 20. децембар 2012.


АВТО-ИНТЕРВЈУ ИЛИ СЕБЕПРЕИСПИТУВАЊЕ

Кој си ти
кој те прашувам?
Кој прашува? и
Кој гледа прашување?
Кој ќе одговара?
Кој е одговорен
за се ова овде
кое се нарекува ,,ЈАС,,?
Тој нека истапи
нека каже
кој кој е и што сака...
Сакам..
Што сакаш?
А смеам да сакам?
Зарем не е тоа забрането?
Сакај што ќе посакаш,
Се ќе ти биде дадено....
Дадено ти е
Земи
Земено е
Имај
Имам
Се
Јас
Кој
Сум.
photo by
Looking Back - Emily Franklin
Camil Tulcan

0 коментара:

Постави коментар