недеља, 28. април 2013.


ДУВАЈ ГЛУВАРЧИЊА...

Биди,
Не нешто.
Биди.
Кога ништото
ќе биде титула
ќе ти стават круна
и ќе ти закачат орден
за ,,ништо прве класе,,.
До тогаш
дувај глуварчиња
за да те научат
на занаетот
како се станува
ветер.


0 коментара:

Постави коментар